Jawatan Kosong di Polis DiRaja Malaysia (PDRM)

Polis Diraja Malaysia terdiri daripada 102,037 orang pegawai dan anggota. Keanggotaan ini mencerminkan kepelbagaian penugasan yang dijalankan oleh PDRM, dari Tugas Am yang menjalankan tugas tradisional kepolisan dan sentiasa berdampingan dengan rakyat, sehinggalah ke Pasukan Gerakan Am yang menjalankan tugas-tugas ‘non-regulatory’ seperti pencegahan kemasukan pendatang tanpa izin dan peperangan menentang kebangkitan pengganas komunis suatu ketika dahulu.

Dalam melaksanakan amanah serta tanggungjawab yang disandarkan oleh rakyat, PDRM dibantu oleh kumpulan sokongan yang terdiri dari Polis Tambahan, Sukarelawan Polis, Polis Bantuan, Kadet Polis dan kakitangan awam. Kumpulan ini memainkan peranan yang penting dalam menentukan keselamatan dan kesejahteraan negara.

PDRM Kontinjen Johor kini mempelawa mereka yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:

1. Konstabel Lelaki/Wanita

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan : 17 April 2012

Categories: 1Malaysia, Johor

91 Responses to Jawatan Kosong di Polis DiRaja Malaysia (PDRM)

  1. NORIZAH JUAL says:

    Bagaimana cara apply?

    • NORSHAKILA BINTI ABDULLAH says:

      sye nk msuk polis n berminat..mcm ne nak apply???nie nmbr sye 0132027872

    • Ahmad redza bin abdul latif says:

      Sedia berkhidmat untuk negara

    • supie bin jamaludin says:

      saya memang berminat untuk menjadi seorang pegawai polis sejak dari umur 8tahun..saya dah pergi interview dua kali tetapi tidak berjaya..tolong berikan saya peluang untuk menjadi anggota polis..0173048463..ni no telefon saya

  2. JUNAIDAH JUPINIS says:

    SAYA MAHU MASUK…

  3. m0hammad razman ezri bin rahim says:

    macam mana saye hendak mendaftarkannya…..

  4. AKMAL HELMIE BIN MD NOOR says:

    Saya memerlukan pekerjaan

  5. Assalammualaikum tuan …sy guna atas nama sy …sbenarnya adk sy yg mahu msuk polis …dia betul2 minat nk jd polis …hrp maaf adk sy x ad email …Kputusan SPM dia lulus …sy pun bukan org yg senang tuan …hrp permintaan sy ini di pertimbangkan …sila telefon 0178784698 …

    • norsyazwani binti basarudin says:

      Assalamualaikum tuan….sya minat sangat nk jdi anggota polis….?sbb kt skolah sy masuk kadet polis?saya harap tuan mempertimbangkan permohonan saya ini………….sila telefon : 0134800041

  6. beatrice says:

    sy berminat untuk menjadi polis kerana dr sekolah sy sll mewakili sekolah untuk kadet polis,,,,,,,sy jg ingin bkhidmat untuk negara.ini no sy……0198282892……

  7. lehabunga says:

    cam mana nak dapatkan borang ? dan saya dari perak? boleh memohankan k?

  8. lehabunga says:

    n no sy 019 5949038 … harp tolong col .. sy berminat.

  9. ABDUL HALIL BIN ABDUL MALIK says:

    DIMANAKAH DAPAT BORANG TERSEBUT ADAKAH SAYA BOLEH DAPAT DI BALAI POLIS YANG BERDEKATAN INI,……….

  10. hadi says:

    Ni bukan untuk konstabel polis tapi sukarelawan polis kalau nak apply masuk polis sekarang kena guna web s.p.a.skrg dh x ada borang kat balai lg

  11. Prakas a/l sandrasegan says:

    Saya minat nak jadi polis Dan saya Suka khimat
    Untuk negara saya Harap dapat kerja polis

  12. felicia says:

    untuk memohon jwtan d pdrm, skrg ni ada borang secara online d WWW. SPA.GOV.MY…cuba la, sapa2 yg brmnt.

  13. Muhammad Irfan Aqmam b.Che Mohd Rosli says:

    Saya seperti nama diatas berbesar hati untuk menjawat jawatan ini.Saya berharap pihak tuan dapat mempertimbangkan jawatan ini kepada saya.Disini saya lampirkan nombor telefon saya untuk keterangan lanjut 0136349486.

  14. marzuki bin wahab says:

    sy bminat tp xtaw mcm mna nk apply…tlg bgtW ST

  15. irynn says:

    kalau nk mohon boleh pergi ke IPD berhampiran..

  16. nurul ain rafikah binti mohd zaulraini says:

    mcmana nk apply…

  17. Ardian Aziz B. Mayyunis says:

    sy bcita2 mjadi polis dan sgt bminat.. tp bagaimana cara nya sy nk apply borang ni? Adakah borang ni ada d pejabat, kontijien balai berdekatan dengan tempat saye? sye berasal dari penang…

  18. aisyah binti mohamad says:

    mcm mna nk apply?

  19. SALAM…
    SY SEBENARNY XBERMINAT UTK JD POLIS…
    TP FAMILY SY GALAKKAN..
    N SY RASA SY PATOT MENCUBA…
    NIE LA PELUANG YG TERBAIK….
    MUNGKIN AP YG SY XSUKA AKN JD SUKA…
    AP2 PON CALL SY…
    014-9133216

  20. salam…
    sy sebenarny xberminat utk jd polis…
    tp family sy galakan…
    n sy rsa nie la peluang terbaik wat sy,so sy nak try….
    ner tau sy xsuka tiba2 leh ske…
    hrp dpt call
    014-9133216

  21. saya berminat sangat nak masuk polis draja malaysia…beliau lelaki saya dulu pun berkhidmat dalam polis diraja malayia ni tapi dia dah pencen….kalau dah berkahwin boleh masuk poli ker…..minat sangat.ni no pon saya,sekiranya ada temuduga pengambilan polis d sabah tolong bgtau saya…..pls…0138748575….

  22. julia binti mohd januri says:

    salam,saye julia.saya btl2 berminat nk jd polis…dari zaman sekolah lg…mase hbis blajar dlu dapt lah msuk khidmat negara…dri stu lah berminat nk jd polis…tp saye rabun…blh ke?

  23. julia binti mohd januri says:

    salam,saye julia.saya btl2 berminat nk jd polis….dari zaman sekolah lg…mase hbis blaja dlu dapt lah msuk khidmat negara….dri stulah berminat nk jd polis…tp saye rabun…blh ke?tlg lah…nie no.tpn saye 0175320612

  24. farish says:

    polis regular ada x….yang ni simpanan polis….kte nak jd polis regular….

  25. slm tuan,sye revathi ..sye berminat nak jdi polis..tp bagaimana caranye untk apply……..? nie nom sye 0105638918

  26. atan says:

    iklan ni untuk polis bantuan jer daaaaaa

  27. sy nk snagt jadi polis berhitmat untuk negara…..
    keluarga benarkan sy sbb sy ank laki tunggal…… n klu dapat jadi polis inshallah… cerah mase depan….. amin……

  28. mohamad kamarul izham bin sibaweh says:

    salam,,sy memang minat sngat utk mnyertai pasukan ini tp sy xtaw mcm mane nak apply??? nie nombor sy 012-9058309

  29. wan marina wan mustapha says:

    sy sgt berminat untuk jadi polis 0173400854

  30. FAMIEZZA EZZA FAZIRRA BINTI LATIP says:

    saya nak mohon tapi saya menggunakan cermin mata…saya bekas ahli kadet polis selama 7 tahun dan saya ingin sangat nak mohon jawatan nie tapi penglihatan sya kurang…mcm mna>???

  31. khai says:

    Cmna erk??

  32. Muhammad Hamka says:

    sy berminat…. sila call 0137108162

  33. TENGKU HILMAN ISMAT BIN TENGKU HUSSIM says:

    slm tuan dan puan
    saya hendak mengejar cita2 saya..
    supaya ibu bapa saya gembira…
    p sya setakat spm jek..
    saya harap tuan dan puan dpt menolong saya…
    amin wsln..
    ni number saya0176890730

  34. muhammad fauzan says:

    assalamualaiku….skiraya sy d bg pluang utk mnjdi polis…sy akn berbakti tuk nusa dan negara hingga akhir hayat saya…jika tuan berminat gan sy ni nmbr tpon sy 0132620607

  35. MOHD KHEMMY ZULZAIDI BIN BAHAR says:

    SALAM TUAN , SAYA DARIPADA SABAH INGIN KAN KERJAYA POLIS . . TAPI MASALAH BAGI SAYA HANYA 1 DADA SAYA KECIL , TAPI BERAT DAN TINGGI SEMUA PASS . .SEDANG KAN HARI2 SAYA LATIHAN SUKAN . .TETAP GINI JUGAK BADAN NIE . . LAU ADA REZEKI , ADA LARH TURH . . LAU TIADA BUAT MACAM MANA ?? 0143562515 @ 0145725838

  36. nur afiqah bt zulkefly says:

    saya bminat sgt untk mjdi polis…sila hbgi sya 0176358334

  37. AISHAH BINTI SULAIMAN says:

    ASSALAMIALAIKUM….sya jg sdah lma brmnat untuk mnjdi seorang angota plis…ttapi blum dbri ksempatan..ktggian sya 59..dan brat 50..sya jga lulus SPM..seandainya sya lyak,tuan boleh mnghubungi sya di 0175408094…sekian,terima kasih.

  38. SALAM TUAN , SAYA DARIPADA SABAH INGIN KAN KERJAYA POLIS . . TAPI MASALAH BAGI SAYA HANYA 1 DADA SAYA KECIL , TAPI BERAT DAN TINGGI SEMUA PASS . .SEDANG KAN HARI2 SAYA LATIHAN SUKAN . .TETAP GINI JUGAK BADAN NIE . . LAU ADA REZEKI , ADA LARH TURH . . LAU TIADA BUAT MACAM MANA ?? 0143562515 @ 0145725838 ..

  39. SALAM TUAN , SAYA DARIPADA SABAH INGIN KAN KERJAYA POLIS . . TAPI MASALAH BAGI SAYA HANYA 1 ,,DADA SAYA KECIL , TAPI BERAT DAN TINGGI SEMUA PASS . .SEDANG KAN HARI2 SAYA LATIHAN SUKAN . .TETAP GINI JUGAK BADAN NIE . . LAU ADA REZEKI , ADA LARH TURH . . LAU TIADA BUAT MACAM MANA ?? 0143562515 @ 0145725838.

  40. MUZAFAR BIN MUSA says:

    SAYA MEMANG BERMINAT POLIS..
    CALL SY JIKA SY ADA CHARECTER YG TUAN MAHU..
    +60172244011

  41. NORAINI BINTI JOHAR says:

    Assalamualaikum dan salam 1 malaysia.. saya seperti nama diatas berminat untuk menyertai pasukan Polis Diraja Malaysia,tetapi tidak tahu bagaimana untuk memohon..oleh kerana asal dari keluarga yang tidak berada,adalah menjadi tanggungjawab saya sebagai anak yang semuanya terdiri dari kaum hawa memajukan diri dan membantu kedua orang tua yang semakin uzur.. saya harap tuan dapat menitikberatkan permohonan saya ini,disini saya sertakan no. telefon untuk perhatian pihak tuan (013-9176406), pertolongan dari tuan amat saya hargai,saya akhiri dengan ucapan ribuan terima kasih..

  42. saya brmnat sgt untk mnjadi polis tp tak tau mcm mn nk memohon…berat saye 50kg
    dan tinggi saya 159cm….saya harap tuan dapat membantu sye…ny no tel saya 0148322598…wslm

  43. shazlina says:

    dh kwin bleh ke?minat sngtttt

  44. tok ayah sim says:

    Untuk bekas tentera camana nak masuk polis ni, deme kata boleh tapi susah….Kalau bekas pegawai tentera camana pulak ye. Terima kasih cik ya.

  45. mohd azri bin siting says:

    spm boleh pakai ke..klu nak apply ni job.
    dan macam mana nak apply…
    apa-apapun call ok ni number saya 0109351678
    atau hantar borang d alamat nie
    KAMPUNG SANGKIR
    PETI SURAT NO8 JALAN
    KUDAT 89157 KOTA BELUD SABAH,

  46. aniza abd rahim says:

    Betul2 berminat untuk menyertai pasukan PDRM…….bagaimana nk memohon

  47. maniarasu a/l ramu says:

    sy berminat menjadi anggota polis. bagaimana sy hendak memohon? ini no sy 0143462754.

  48. muhamad syafiq bin malek says:

    assalamualaikum…sy sngt brmnat nk jdi anggota polis….013-6410122 syafiq

  49. NOOR KHAIRI EZWAN BIN ZAINUDDIN says:

    NAK LUAHKAN PERASAAN PUN SUSAH JUGAK…SAYA DAH 8 KALI MINTAK POLIS…NAMUN TAK DAPAT2…KALAU BETUL KALI KE 9 SAYA MINTAK TAK DAPAT,MEMANG TAKDE PERASAAN LA JAWAPNYE…KITE NAK BERKHIDMAT UNTUK DIA,DIORANG TAK NAK AMIK JUGAK…SEDANG KAN ORANG LAIN DAPAT…JANGAN PANDANG RENDAH PADA SETIAP ORANG…CUBA AMIK DULU,BARU TAW…SAYA NAK MINTA POLIS NI…HARAP2 DAPAT LE KALI KE 9 NI….KALAU BETUL NAK PAKAI ORANG,CALL NOMBOR SAYA 0173126090…CALL JE SAYA,ONTHESPORT SAYA DATANG TERUS INTERVIEW….TAKDE MASALAH…SAYA HARAP SESIAPA YANG BACA NI TAK KISAH LE DIA PANGKAT APE…HUBUNGI LA SAYE DENGAN SEGERA…..SALAM…

  50. miss says:

    Saya tringin sngat2 nk jdi polis dri kcil lgi cll me 0175721445

  51. azrina suhaida bt zaib.. says:

    asalamualaikum…saye sngat berminat pekerjaan seragam dan aktiviti yang mencabar
    teguran adalah salah satu cabaran bg saye…
    dan sekarang saye berminat untuk mengisi jawatan kosong polis tuan..
    saye nor azrina suhaida bt mohd zaib..
    19 thn
    no tel;0145156308

  52. eddy Lawai says:

    i like the job..~ so, sentiasa Berkerja sama dngan semua pihak didalam menjalankan tugas 2X keselamatan khasnya Ngra,, dan tugas tugas lain amnya… (^_^)
    Tengo Echo Lima : 0132806385 ( tengo kilo… )

  53. Joe Hector says:

    Assalamualaikum w.b.t… sy da apply 3kali arr nk masuk Polis tp smpai skrg xdapat2.. Tawakal jew la.. Sy brharap kpd pihak PDRM dapat mempertimbangkan kelayakan yg sy ada…
    sy betul2 berminat utk masuk Polis..

  54. Joe Hector says:

    nie nom pon sy 013 8684563

  55. mustika says:

    saya nk memohon jawatn nie n saya betul2 nk mnjadi seorng olis.

  56. nurul says:

    salam,camna saya nak apply,boleh bagi link utuk memohon x?

  57. saya sangat berminat hendak jadi polis macam mana nak apply..ni no.saya 0175652393

  58. mohd azmi says:

    saya berminat…no fon 0134797837

  59. muhammad nazreen razak says:

    saya mahu berhikmat untuk nerara

  60. Ftri aziman says:

    bagi kontijen negeri lain tak ada ka,selain johor

  61. NURUL NABILAH BINTI KAMAL says:

    saya berminat menjadi polis sejak dari sekolah lagi.. saya lepasan spm.. saya hendak memohan jawatan kosong yang ada di PDRM. hubungi saya di nombor 0125590826.

  62. lina says:

    tgn tlg punggung patah masuk besi…minat nk jd pilis…ciri2 dh ada kot…45kg tgi 154cm…umur 28 perempuan…nk jd kerani polis pun blm tentu…dh byk patah tulang masuk situ sane besi…..berilah peluang……kerani pun xper asal dpt berhidmat dlmkerajaan…0123533249..hubungi la saya berilah peluang…

  63. name=zaini bin mat sa’at
    umur=24thun
    berat=50kg
    tinggi=160inci
    lesen=b2/d
    pengalaman bekerja=polis bantuan felda di johor port p,gudang johor
    sebb berhnti=gaji pokok yg kecil
    selepas berhenti=bekerja di gerai mkan
    minat pdrm=sy minat pdrm kerana sy suka bekerja berpakaiyan berunifrom dn pekerjaan yg mencabar dn berisiko tggi itu lah minat sy dlam menjaga keamanan negara 1,malaysia
    numbr tel=01112707464
    akhir kata dari sy=jika ada pengambilan angota baru beri la sy peluang untuk mencuburi pekerjaan dlam skud pdrm dn mendkatkn lagi diri sy untuk menjaga keamanan negara tercinta”

  64. Saya memang berminat utk apply polis tapi cuma di johor shj ke??? Saya orang selangor, jadi mcm mana nak mohon ini.. No saya 0162352117

  65. NOORAIN AZIRA BT NOOR AZHAM says:

    ASSALAMULAIKUM TUAN,
    Saya seperti nama diatas,berbesar hati untuk mencuba unit PDRM,
    tapi saya hanya lulus spm,boleh ke saya serta unit ini?
    sekiranya ada pemilihan di kuala lumpur tolong emil kan ke saya azi8_92@yahoo.com atau 0176143926 terima kasih

  66. masran bin majin says:

    saya sanggat berminat untuk masuk ke unit ni… tapi saya risau tidak di ambil masuk atas sebab pernah melakukan jenayah kecil pada tahun 2006 dan di masukkan di sekolah henry gerny.. tapi saya sekarang dah berubah da mempunyai keputusan spm yang boleh memuaskan juga.. boleh kah saya di ambil dalam unit ni? saya juga ingin berkhidmat untuk negara

  67. masran bin majin says:

    ni no hp saya 0138895764/0135534923..
    masran bin majin (891027-12-5543)
    taman seri segindai,
    jln langkuas segindai, sb 88200
    papar sabah.

    tinggi 163
    berat 53
    kelulusan SPM 2008 calon persendirian

  68. Norhaslizawati says:

    saya dah isi borang melalui borang SPA..tapi bila kita komen kat dalam ni..confirm ke boleh dapat jawatan ni…macam2 ulasan yang diberi..ada ke orang dari PDRM baca….kawan2 yang mencuba nasib..semoga rezeki kalian ada…jgn mengharap sangat,nanti kecewa..salam 1 malaysia…

  69. fadhli syakirin b. md razi says:

    no tel 0145094329

  70. johan bin ali goh says:

    assalamualaikum, sya bernama di atas ingin sekali memasuki PDRM krna sya sgt brmnat dan ingin sekali menjadi anggota polis untk membasmi kes kes jnayah yg semkin bnyak d ngara kita. berilah sya peluang untk jd anggota polis. susah untk sya dptkn borang tk thu bgaimna…no tel 0146759262 atau 0148586694 sedia berhikmat

  71. Wei Lun says:

    Saya sangat berminat untuk memasuki polis…berharap mendapat mendaftar dan memasuki unit polis ini. Salam 1 Malaysia~

  72. Wei Lun says:

    nombor tel. saya adalah : 017-2138003 / 016-3413936.

  73. MOHD NIZAM BIN OTHMAN says:

    saya ingin menjadi anggota..pls cll 0127682297

  74. Shahril bin Adis says:

    Mekom,,,,,,adik saya sangat brminat dan berharap dapat menjadi salah seorang anggota PDRM.cll me 01114844496

  75. bgaimana cara untuk apply pkerjaan ini? adik saya sangat berminat menjadi anggota PDRM. ini nomber dia 01119847937

  76. muhammad faizal bin ghazali says:

    bagaimana untuk saya memohon jawatan diatas..???

  77. ahmad rizal shah says:

    nk mbik borang kat na,ni no fon sy,skg sy kat jay bee 0175498750

  78. joe rush says:

    application msk pdrm kini boleh diakses dgn mudah melalui portal rasmi spa8.. http://www.spa.gov.com.my

  79. Muhamad nasharudin says:

    Assalamualaikum tuan,saya betul2 berminat nak jadi polis.ukuran dada n lengan semua lepas…berat saya 60cm…ketinggian saya tak pasti lg.saya btl2 berminat.saya berada di johor bahru,ni no saya 0177119750,umur saya 19 tahun

  80. siti nazatul najihah bt a.razak says:

    assalamualaikum tuna,saya berminat nak jadi polis..ni no tel sya…0136655587

  81. NURUL ATIKA IZZATI says:

    saya nak jadi polis tpy saya taw nak wat cam ane… tolong lew saya…
    saya memang berminat sangat nak jadi polis nie..

  82. mohamad zairi bin ajit says:

    saya berminat jikalau diberi peluang untk menjalani latihan menjadi anggota polis….. cntct no 012 3514585

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>