Job vacancies at government and private sector in Malaysia.Daily updates,Jawatan Kosong 2014,Jawatan Kosong Kerajaan

Masukkan Email Anda Untuk Mendapatkan Setiap Update Jawatan Kosong Terkini Di Blog Ini :

Job Vacancies at Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) was founded on the 31st of August 1957 which happens to be the same day as the historic Independence Day of Malay Peninsular during the reign of the British, the administration of the Federated Malay States was handled by the British. The declaration of Independence on the 31st of August 1957 itself has initiated a new supreme and independent order and leadership in the Federation of Malay Peninsular. Officially, the Public Services Commission was formed according to Article 144(1) of the Federal Constitution.

Job Vacancies at Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) :

1. Pembantu Veterinar Gred G17
2. Pembantu Pendaftaran Gred KP17
3. Pegawai Penjara Gred KX17
4. Pembantu Perangkaan Gred E17
5. Pembantu Penilaian Gred W17
6. Pegawai Imigresen Gred KP17
7. Pembantu Syariah Gred LS17
8. Juruteknik Komputer Gred FT17

CLICK HERE FOR JOB APPLICATION AND HOW TO APPLY

Closing Date : 17/03/2013

PERHATIAN PENTING!!! : CARA MEMOHON JAWATAN YANG DITAWARKAN & PERINGATAN SEBELUM MENULIS KOMEN

Iklan dan sebarang jawatan kosong kerajaan dan swasta yang dipaparkan melalui blog ini tiada kena mengena dengan kami.Kami cuma menyampaikan maklumat tentang iklan ini daripada pihak asal yang menawarkan jawatan kosong tersebut.Mungkin ada iklan dan informasi jawatan kosong yang kami paparkan di blog ini kurang tepat.Kami tidak akan bertanggungjawab atas segala masalah yang berlaku melalui iklan jawatan kosong yang ditawar dan dipapar di blog ini.

Maka,sebarang permohonan,pertanyaan,kekeliruan dan apa jua masalah yang anda hadapi berkenaan jawatan yang anda minati,sila tanyakan terus kepada jabatan,kementerian atau syarikat yang mengiklankan jawatan kosong kerajaan ataupun swasta tersebut,sama ada melalui email,laman web,nombor telefon dan sebagainya yang disediakan oleh mereka.

Kepada pengungjung blog yang berminat untuk memohon jawatan kosong kerajaan atau jawatan kosong swasta yang ditawarkan sila klik link yang diberikan pada iklan dan sila ikuti arahan yang diberikan untuk mengetahui bagaimana cara-cara untuk memohon.Jangan tinggalkan sebarang komen yang mendedahkan maklumat peribadi anda kepada umum.Kami tidak akan bertanggungjawab atas segala maklumat peribadi yang anda dedahkan.

UPDATE TERKINI...
Ada yang menyamar sebagai admin dengan memberikan nombor telefon orang lain diruang komen.Jangan sesekali menghubungi nombor telefon yang dipaparkan di ruangan komen yang menyamar sebagai admin atau sesiapa sahaja yang menyamar sebagai agen/wakil dari syarikat/kementerian/jabatan jawatan kosong yang diiklankan.Sila dapatkan nombor telefon daripada laman web rasmi syarikat/kementerian/jabatan yang menawarkan iklan jawatan kosong melalui pautan link yang telah dinyatakan.Pihak kami tidak bertanggungjawab atas segala masalah kerana telah memberi peringatan di sini.

Harap Maklum.Terima Kasih.

33 thoughts on “Job Vacancies at Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)

  • haslina binti kassim says:

    tolong post kan saya senarai jawatan kosong yang terkini.

  • haslina binti kassim says:

    mohon post kan saya jawatan kosong terkini untuk di sarawak sahaja

  • NORAZAM BIN YAK MAT says:

    Sy da byk kali rinew SPA…
    kenapa sering kali dpt surat x cukup syarat..
    Sy hendak mase dpn sy yg ade skip pencen…
    Sy akn bekerja bersungguh2 utk negara…
    Berkhidmat untuk negara..
    Harap pihak yg berwajib bg peluang kpd saye..

    • en. marzuki says:

      jgn la mtk jawatan yg anda x layak..cube mintak jawatan sekuriti..konfem dapat..
      x pun try mintak pencacai angkat…………

  • efazila says:

    Salam. Sy mohon kerja sebagai kerani utk kerajaan. Sy sering isi borang spa tp sering saja tak cukup syarat.

  • NORHAFIZA BT ABD AZIZ says:

    SAYA SELALU MOHON SPA TAPI TAK PERNAH DAPAT….

    • en. marzuki says:

      sapa suruh mintak SPA..da tentu x dapat..SPA tu kerajaan yang punye…sila betulkan permohonan anda..

  • HASMAWATI BT ABD AZIZ says:

    saya mohon kerja kerani di SPA selalu tak cukup syarat……

    • en.marzuki says:

      cube mintak jawatan ‘cleaner’…kat bangunan SPA tu mmg x ckup kakitangan ‘cleaner’..ko mintak la..belajar dari bawah..

  • Noranizah says:

    ada vacancykh x nie..?? knp “TIADA URUSAN PENGAMBILAN MULAI TARIKH PENDAFTARAN PERMOHONAN JAWATAN”

  • Saya salina dari tahun lepas dah isi borang spa tapi sampai skrg takde jawapan,lepas sy cek password selalu tak boleh masuk,sistem yang digunakan spa skrg sgt susah tuk sy masuk,sy mohon pihak spa kaji semula sistem yg baru sy nak sgt mohon keje tapi sampai skrg takde jawapan,harap dipertimbangkan

    • en. marzuki says:

      x boleh masuk @ lupe kata laluan?..lain kali, bila buat password tu, igt la baik2…sistem oke je..x de komplen ape pun..mungkin komputer cik yg da korup..sile tukar komputer anda….

  • muhamad nabihan bin mohd zin says:

    salam,nk tanya kalau lupa email,kata laluan boleh x nk aktif kn akaun baru??

  • Hamba says:

    sy dah berpuluh kali renew spa ni.. tp pggil bru 2 kali,.. 2 dua lulus kali pertama, tp interview y ke 2 xpernh pggil.. dah la 4 thun skali pggil.. ni 4 thun lg la baru pggil untuk interview pas ni… banggang punya org spa, kalu nk ambik sdara mara xpyh mntk org apply job kat spa..

    • en.marzuki says:

      Ko yang bangang..da x lulus tu sabar je la..kitorang terpaksa pilih sedara-mara lebih2 lg kalo ahli UMNO..kalo ko rasa ko pandai sangat, ko bukak la bisnes sendiri…bengap punye manusia…haram jadah..

  • leyha says:

    mcm mna nk tau syarat utk jwatan tu layak ke x?

    • en.marzuki says:

      bukak la laman webSPA…dlm tu ada kelayakannya…x baca ke @ x tau baca? kalo x faham juga, masuk sekolah balik..

  • rustam bin abd razak says:

    saya sangat memerlu kn pekerjaan skarang ni…
    jika ada peluang,saya harap tlong la hubungi saya di n0 ini 0178477874

    • en.marzuki says:

      nasib anda sangat baik..sememangnya ada keje kosong sebagai pelayan kedai mamak kat area gombak..x payah interview..dtg trus keje..gaji RM15 sehari..makan sendiri…lambat dtg, tido, rehat lebih masa keje, akan di potong gaji RM10….cepat la dtg..

  • sharudin says:

    ermm isi dan terus isi.. manatau rezki di hujung jari..

  • Jika ada kekosongan mana- mana jawatan boleh tel saya di talian 0126700045. Terima Kasih

    • en.marzuki says:

      ni satu lagi manusia..nak makan pun kene bersuap..cari sendiri..web da ada..bukak je..jgn nak mengharap bulan jatuh ke riba..ADA FAHAM?

      • emy nadia says:

        en.marzuki..bila org tanya kita , tolonglah jawab elok2 … mcmni ke cara jawab bila org tanya ? mana budi bahasa kita , kalau org tanya kita tak boleh nk jawab dgn baik ~ cuba bayangkan kalau kita buka syarikat sendiri , org nak berurusan dgn kita , kita cakap mcm nak marah2 , agaknye org nk lagi tak berurusan dgn kita ? mesti tak kan..hmm , saya cuma bg pandangan saja . terima kasih ~

        • en.marzuki says:

          sy da bagi jln pun x puas hati ke?..da tnya soalan yg bukan2 dan x masuk akal, sape yg x mrh..cube la gunakan akal ketika memberi pertanyaan..kalo korg rs x puas hati, d persilakan cari keje lain..kite di SPA ada prosedur..ada tapisan..kalo x nak sume tu, sila bukak kopeni sendiri.. ADA FAHAM?

  • yatie hayatt says:

    setuju sgt dgn emy nadia.. en. marzuki punye jawapan mmg tak membantu. asyik nak marah aje. agaknye kalo tanye, en marzuki da mkn? pun kene marah juge.

    • en.marzuki says:

      ape yg x membantu?…x kan tnya da mkn pun kene mrh?..agak2 la..pompuan, x pyh la keje..duk umah jaga laki n anak lagi bagus…bljr tggi2 pun ke dapur jugak..ok..kalo nak mohon gak, silakan..tp kalo x dpt, jgn nak salahkan org lain..ok..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site is protected by WP-CopyRightPro